Planteproteiner

Vil du spise grønnere, skifte kødet ud med planter en dag om ugen, om måneden eller måske helt undvære det? Det er både sundt for dig og godt for klimaet. Måske har du overvejet det, men er i tvivl om, hvorvidt du vil blive mæt nok – få proteiner nok – og om det smager godt?

Bælgfrugter er en god grøn kilde til protein – bønner, linser, kikærter m.fl. – men der findes et væld af varianter og muligheder, også i kornsorter. Det kan være hestebønner, hirse, boghvede eller de lidt mere eksotiske som amarant, quinoa m.fl. Hos Aarstiderne er der anlagt smagsmarker med mange slags afgrøder, der kan friste og overraske. Og planterne kommer til deres ret i de mange sanseudvidende opskrifter, som kokkene kreerer året rundt.

I bogen kan du finde inspiration i 60 udsøgte opskrifter med kendte og nye proteinrige planter. Der er masser af gode hverdagsretter, grønne hotdogs, burgere, og nogle mere avancerede, der nemt kan tilberedes i weekendens små tidsoaser. Alt sammen med masser af smag og kærlighed til både planterne, jorden og dig selv.

2018-11-21T19:08:37+00:00