Ny Fredrik Backman-filmatisering: ‘Folk med angst’ bliver til serie på Netflix

16. februar 2021

Folk med angst af bestsellerforfatter Fredrik Backman bliver til en svensk Netflix Original-serie. Serien bliver produceret af FLX, produktionsselskabet bag Quicksand og Love & Anarchy

Produktionen er i fuld gang, og Netflix har offentliggjort skuespillerholdet. Hovedrollen Jack spilles af Alfred Svensson, som bl.a. har været med i Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt. Hans far, Jim, spilles af Dan Ekborg. Resten af holdet består af: Leif Andrée, Sascha Zacharias, Carla Sehn, Petrina Solange, Marika Lagercrantz, Anna Granath, Per Andersson, Sofia Ledarp, Shima Niavarani, Lottie Ejebrant og Vera Herngren.

Seriens instruktør er Felix Herngren, som blandt andet er manden bag den svenske komedieserie Bonusfamilien. Manuskriptet skrives af Camilla Ahlgren, som også har været hovedforfatter til Broen og Quicksand.

”Min kone og jeg synes, at FLX de sidste par år har vist en utrolig rækkevidde – ikke bare i deres komedier, men også særligt i deres dramaer – og vi er derfor virkelig glade og stolte over, at de har lyst til at tage sig af denne særlige historie. Felix Herngren er en ekstraordinær historiefortæller med en unik sans for komedie, som er en drøm at arbejde sammen med. Camilla Ahlgren forstår det skrøbelige og rodede ved mennesker og skriver ægte personer, ikke bare karakterer. Denne bog kunne ikke være i bedre hænder,” siger Fredrik Backman.

Ifølge Felix Herngren har Fredrik Backman en helt særlig evne til at portrættere mennesker og finde interessante historier, der afspejler Sverige. “Det vil være et privilegie at forme denne fantastiske bog samme med Camilla Ahlgren. Og derudover er det en fantastisk at kunne fortsætte vores samarbejde med Netflix, som vil sørge for, at historien når ud til et globalt publikum,” lyder det fra Felix Herngren.

 

Fredrik Backman debuterede som skønlitterær forfatter i 2012 med den globale sensation En mand der hedder Ove. Han skriver, så man skiftevis griner højt, får en klump i halsen og bliver klogere undervejs. Hans romaner er forbløffende rørende fortællinger om helt almindelige mennesker og om hverdagens mod.

Fredrik Backman har indtil videre skrevet seks anmelderroste bøger, to kortromaner og en fagbog om forældreskab. Hans bøger udgives i 46 lande og er solgt i mere end 13 millioner eksemplarer. Filmatiseringen af En mand der hedder Ove blev nomineret til to Oscars.

Folk med angst røg direkte ind som #1 på New York Times’ bestsellerliste, da bogen udkom i USA.

Har du fået set de andre filmatiseringer af Fredrik Backmans bøger?

Beartown (HBO Nordic, 2020) – miniserie baseret på Bjørneby

En mand der hedder Ove (Nordisk Film, 2015)

Britt-Marie var her (SF Studios, 2019)