Lene Kaaberbøl

Lene Kaaberbøl, født 1960, er cand. mag. i engelsk og dramaturgi. Hun fik sine første bøger udgivet som 15-årig og har en lang række børne- og ungdomsbøger bag sig, hovedparten med udspring i det fantastiske.

Bøgerne om Skammerens børn har vundet flere priser, og de er solgt til en snes lande, bl.a Storbritannien, Frankrig og USA. I dag forfatter og kreativ direktør på fuld tid: Hun har i samarbejde med ArtPeople oprettet børnebogsforlaget Phabel, og det er hendes erklærede mål at få børn til at læse flere bøger – og gøre det af lyst.

Lene Kaaberbøl og Agnete Friis markerede sig som dansk krimis nye stærke makkerpar allerede med deres fælles debut, Drengen i kufferten, der blev belønnet med både Det Danske Kriminalakademis prestigefyldte Harald Mogensen-pris og en nominering til Glasnøglen for bedste skandinaviske spændingsroman. Bogen er blevet udnævnt til årets spændingsroman i 2009. Siden er kommet Et stille umærkeligt drab, og bøgerne om Røde Kors-sygeplejersken Nina Borg er solgt til udgivelse i 12 lande, bl.a. USA, Tyskland og Frankrig.

I USA blev Drengen i kuffertenallerede inden udgivelsen udråbt til en af sæsonens 10 bedste krimier i Publishers Weekly.