9 gribende bøger til dig, der ikke er vild med krimier
Er drabelige mordgåder ikke lige din kop te? Så skal du måske læse én af disse bøger i sommerferien.
Rørende, sjov, absurd og tankevækkende roman fra forfatteren til En mand der hedder Ove
En lejlighedsfremvisning udvikler sig til et gidseldrama, da en mislykket bankrøver låser sig inde sammen med en ejendomsmægler, to IKEA-afhængige, en gravid, en multimillionær og en kanin. Det ender med, at gidseltageren giver op og sætter alle fri, men da politiet stormer lejligheden, er den … tom.
Alle vidnerne fortæller efterfølgende deres version af begivenhederne i en række af usammenhængende vidneforklaringer, der rejser mange spørgsmål, og en klassisk kriminalgåde tager form: Hvordan lykkedes det den mislykkede bankrøver at undslippe fra lejligheden? Hvorfor er alle så vrede? Og: Hvad er der GALT med folk nu til dags?
På Facebook har Fredrik Backman kaldt bogen for ”en komedie om et gidseldrama under en lejlighedsfremvisning”, og fortsætter: ”Min kone beskriver den som et ’lukket-rum-mysterium’ skrevet af et fint menneske, men med seriøst knald i låget, og som lidt for ofte sidder alene oppe om natten og spiser søde sager.”
Tænk, hvis du på ét år kunne blive den bedste og mest lykkelige udgave af dig selv?
Journalist Marianne Power var kørt fast – hun havde godt nok et fedt job, men hun kom ikke rigtig nogen vegne med de store ting– mand, børn, hus, styr på finanserne
En dag fik hun en idé: Hvad hvis hun rent faktisk forsøgte at efterleve rådene i nogle af de selvhjælpsbøger, hun elskede at læse? Hvis hun et helt år – måned for måned, bog for bog – kastede sig ud i de ting, hun var bange for, følte Nuets kraft, talte med engle og tillagde sig 7 gode vaner?
Bevæbnet med 12 af de mest kendte selvhjælpsbøger begyndte Marianne på et nyt år, der skulle vise sig at bringe hende steder hen, hun slet ikke havde kunnet forestille sig. For selvhjælp kan godt forandre dit liv – men ikke nødvendigvis til det bedre…
En uimodståelig, underholdende og bevægende bog, der vil appellere til alle, som på et tidspunkt i deres liv har drømt om at finde lykken.
Denne feelgood-bog er perfekt til strandtasken
Brett Bohlinger er nødt til at genopfinde sit liv, da hendes mor dør. Hun havde egentlig regnet med, at hun skulle arve morens familievirksomhed, når sorgen havde lagt sig, og at livet ville gå videre slag i slag. Men hendes mor ville det anderledes. Testamentet dikterer, at Bretts søskende, der alle har familier selv, får firmaet, mens moren har efterladt Brett den bucket list, hun skrev for tyve år siden som fjortenårig.
Brett har nu et år til at opfylde den liste, før hun modtager sin del af arven i familievirksomheden. Familiens advokat Brad Midar skal hjælpe hende på vej.Noget af det er enkelt nok, sådan da: Få en hund, hjælp mennesker, der trænger og køb den hest, du drømmer om, mens andet er sværere: Bliv mor, forelsket og få et bedre forhold til din far.
Da Brett sætter sig for at opfylde sin bucket list, bliver hun konfronteret med både hemmeligheder og ubehagelige sandheder, som for alvor forandrer hende selv og hendes liv.
Uafrysteligt vidnesbyrd om ære og afmagt
Et pigeliv med tørklæde, tæsk og selvmordstanker kulminerer, da danske Zeinab Mosawi bliver efterladt hos sin fars familie i Irak, 16 år gammel og uden pas.
Zeinab vil selv bestemme. Det fører gang på gang til sammenstød med forældrene om alt fra påklædning til fester og lejrskole. Zeinab vil ikke være anderledes end sine veninder fra Engholmskolen i Allerød. Men det bakker hendes forældre ikke op om. De sender hende på koranskole på Nørrebro. De tvinger hende til at gå med tørklæde. Og i 2012 begynder fem måneders ufrivillig genopdragelse i Irak, som det kun lykkes Zeinab at flygte fra med hjælp fra Danmark. Hjemme igen fortsætter Zeinabs omtumlede teenageliv. På kvindekrisecentre og opholdssteder. I frygt for, hvad hendes far kan finde på.
Himlen over min fars tag er en modig ung kvindes fortælling om sit desperate forsøg på at navigere mellem to kulturer – og et uafrysteligt vidnesbyrd om ære og afmagt i en helt almindelig dansk flygtningefamilie. Men det er også en bog om ikke at give op, om at turde trodse normer, sætte sig op imod autoriter og om at blive ved og ved med at kæmpe for at blive den, man er. Dét er Zeinabs historie.
Romantik og sladder i 1800-tallets London – kommer som serie på Netflix senere i år
London, 1813. Daphne Bridgerton er både intelligent og smuk – alligevel modtager hun kun ægteskabstilbud fra bejlere, hun ikke synes om. Men da hendes storebrors bedste ven, Simon Bassett, kommer til byen, forandres alt. Sammen kommer Daphne og den unge hertug på en snedig plan: Hvis de indgår en falsk forlovelse, vil den rette type friere måske endelig få øjnene op for Daphne, og samtidig vil de ægteskabsgale mødre fra byens øverste kredse forhåbentlig holde sig langt væk fra Simon, som ingen intentioner har om at gifte sig. Nogensinde. Men efterhånden som dagene går, bliver det sværere og sværere at holde styr på, hvad der er sandt og falsk.
Otte søskende med fornavne i alfabetisk orden. Julia Quinns romantiske serie om Familien Bridgerton er verdenskendt og udkommer nu endelig i Danmark. Den ugifte hertug er første bind i serien.
En grotesk dokumentar om en mand, hans midtvejskrise og rockerklubben Bandidos’ danske gren
René Vestergaard var 44, weekendfar og slagter på attende år, da han søgte ind i Bandidos for at finde meningen med sit liv. Han sagde sit gode job op, meldte sig ind i en støttegruppe til rockerklubben Bandidos, og gennem fire år lærte han alt om organiseret kriminalitet på Sydsjælland og Lolland-Falster.
Han deltog i røverier, indbrud, narkokriminalitet, hævnaktioner, voldelige konflikter og våbenkriminalitet. Han viste sit værd, blev prøvemedlem og rykkede ind i inderkredsen omkring nogle af de mest magtfulde personer i Bandidos. Han fik domme, og han tog dem for klubben, uden at tøve. Men han forblev rocker på nederste trin.
Skuffet over livet som Bandidos-rocker kastede René Vestergaard en sommermorgen i 2014 sin pistol i vandet fra Frederik d. 9’s Bro i Nykøbing Falster og stak af. Da Bandidos efterfølgende opsøgte hans familie, besluttede han sig for at fortælle alt til politiet.
Med udgangspunkt i en unik insiderberetning, talrige kilder og retsbøger fra stribevis af kriminalsager tegner journalist Peter Graae et upoleret portræt af verdens næststørste rockerklub, der gennem mere end tre årtier har opereret i Danmark, samlet under parolen »Bad Company«.
Michelle Hviid skriver råt for usødet, morsomt, reflekterende og rørende om livets mange op- og nedture
Michelle Hviid har fra begyndelsen gjort sig bemærket i offentligheden som et ærligt og autentisk menneske, der insisterer på at sige tingene som de er. Efter utallige kriser i privatlivet, en hjernetumor og fem operationer i livmoderen, har Michelle nu fundet manden i sit liv. Men det var ikke det der lå i kortene for den driftige og kreative stifter af runningdinner.dk. for bare to år siden. Så hvordan er Michelle nået derhen, hvor hun er i dag? Det er hun blandt andet, fordi hun bliver ved med at prøve. Igen og igen. Og fordi hun ønsker at leve livet uforfærdet. I bogen deler hun ud af sine mange erfaringer og giver inspiration til læserne til selv at kaste sig stærkt ud i resten af deres liv.
Én af de mest kontroversielle og omdiskuterede bøger de seneste år
I en insiderberetning om Politiets Efterretningstjeneste sætter Jakob Scharf ansigt på mørkemændene, der i tiden efter Muhammedkrisen konspirerede om massedrab på dansk grund. Han blotlægger PET-operationerne, de kendte og de ukendte, og han portrætterer tjenestens dedikerede agenter og kunsten at hverve en meddeler.
Jakob Scharf går også bag om sagerne, der satte ham skakmat i tjenesten. Han fortæller om sin chefmission og sit mandat til en modernisering af PET, der forvandlede den hemmelige tjeneste til en slagmark af sladder og lækager, og han tager bladet fra munden i affæren om nødløgnen, der fældede ham. Efter syv år for PET.
Jakob Scharf er netop blevet idømt 4 måneders fængsel for brud på tavshedspligten og har samtidig fået konfiskeret knap 400.000 kroner, som han ifølge byretten har tjent på salget af bogen.
Gribende, smuk og brutal autobiografisk roman – en moderne klassiker
Den autobiografiske Alt må vige for natten er forfatterens portræt af sin mor og en kompromisløs søgen efter sandheden om sin familie. En søgen som generøst tager læseren med hele vejen. Derind hvor det gør mest ondt, men hvor man kommer styrket tilbage. Det er en modig og til tider brutal beretning om en kvinde, der, skadet af en på overfladen idyllisk barndom, bliver knust i mødet med voksenlivet. Samtidig er det historien om en kvinde, der alligevel formår at kæmpe sig tilbage til livet og være noget for andre.
Den gribende fortælling om moren er samtidig Delphine de Vigans mesterlige skildring og bearbejdning, på godt og ondt, af en epoke, som ethvert barn af halvfjerdserne vil kunne genkende.
Alt må vige for natten blev tildelt Prix Roman Fnac 2011 og Prix Renaudot des Lycéens 2011 og var desuden nomineret til Prix Goncourt.