Barolo
Vinene fra Alba
Af Søren Frank
Barolo - Kongernes vin og vinenes konge. Med sin fløjlsindsvøbte kirsebærfrugt og subtile toner af blandt andet tjære, lakrids og kamfer er barolo den mest komplekse vin, man kan forestille sig. Selv om det smertefuldt høje indhold af tannin gør, at det ingenlunde er en vin for begyndere, har danskerne i sjælden grad taget baroloen til sig. Baroloen er født i et af de flotteste vinområder, man kan tænke sig. Omkring byen Alba finder man desuden vindistrikterne Barbaresco, Roero og Dogliani samt en gastronomi, som er blandt klodens mest frodige: Hvide trøfler, håndhakket Fassone-kød, sublim pasta og verdens bedste hasselnødder – min sjæl hvad vil du mer’? Søren Frank har genbesøgt det forjættede land og skrevet en helt ny bog om området, hvor de traditionelle producenter nu har taget til genmæle over for modernisterne, og det nye kort over officielle cruer kommer til at præge tiden fremover. Bogen guider læseren gennem appellationer, marker og producenter og runder af med et indsigtsfuldt bonuskapitel om egnens gastronomi.