Jeg tog en anden vej

Skuespiller Allan Olsen kunne være død af druk allerede i sin tidlige ungdom. Men som 33-årig gav han et ultimativt løfte til sig selv og sin familie: Han ville aldrig drikke mere. Det løfte har han nu holdt i 25 år.

Allan Olsen lever stadig med alkoholen tæt inde på livet, men i dag hjælper han alt fra kriminelle til kendisser med at vende ryggen til alkohol og stoffer. Han har i flere år arbejdet i danske fængsler som professionel rådgiver for indsatte med misbrugsproblemer, og han ved derfor alt om, hvordan narko og alkohol kan smadre livet for mange mennesker.

I JEG TOG EN ANDEN VEJ fortæller han åbenhjertigt om sin nedtur. Om en vanskelig barndom og ungdom. Om kriminalitet og resocialisering. Men også om den fantastiske skuespillerkarriere, der begyndte, mens han endnu stod i lære som glarmester, og hvor han har fejret 40 års jubilæum. Og så giver han et bud på, hvordan man kan samle sig selv op og begynde på en frisk. Som hans figur Charly engang sagde, da han fik at vide, at han ikke kunne tomle på motorvejen: ”Så tager jeg da bare en anden vej. Der er da veje nok!”

Bogen er en bestseller: Umiddelbart efter udgivelsen gik “Jeg tog en anden vej” ind på flere af Mofibos toplister over lyt/læsning. Bogen havde 5. november 2018 en score på 4,6 hjerter ud af 5 mulige – vurderet af brugere på Mofibo.

“Bogen fremstår autentisk og beskriver med ærlighed og indsigt Allan Olsens turbulente liv. Men den giver også en generel indsigt i en misbrugers sind. En bog som kan læses af mange, såvel til at blive klogere af, men også som et fint portræt af en kendt dansk skuespiller.
Sproget er flydende og nærværende.
Alle kan læse med, og specielt folk i kontakt med et alkoholmisbrug vil få en ekstra dimension i oplevelsen.”
Materialevurdering af Michael Linde Larsen til brug for danske biblioteker.