Den røde adressebog

”Skrevet med kærlighed. Fortalt med glæde.” – Fredrik Backman, forfatter til En mand der hedder Ove

Doris har haft sin adressebog siden 1928. I den lille bog bærer hun minderne om alle de mennesker, hun har mødt gennem livet. Nu er hun 98 og bor alene i en lejlighed i Stockholm. De fleste af navnene i adressebogen er efterhånden streget over, døde, og hendes eneste kontakt til omverdenen er hjemmehjælperens besøg og samtalerne med niecen Jenny, som bor på den anden side af Atlanten.

En dag begynder Doris at skrive sine erindringer ned til Jenny ud fra navnene i adressebogen, og en fascinerende fortælling om et langt og farverigt liv tager form – en fortælling om familie og venskaber, eventyr, glæder og sorger, og om den store kærlighed, hun aldrig har glemt.

DEN RØDE ADRESSEBOG er en hjertegribende roman, som spænder over et helt liv og tager læseren med på en rejse til svundne tiders Paris, New York og Stockholm, fra 1930’erne over anden verdenskrig til i dag. Romanen har taget de svenske læsere med storm og er nu også blevet en international succes med udgivelse i 28 lande.

”Romantisk og vidunderlig.” – Lucy Dillon, forfatter til Ensomme hjerter og herreløse hund

”Vidunderlig, hjertevarm feel-good.” – Goodreads

”En roman med hjerte og humor!” – Katarina Bivald, forfatter

”En fascinerende fortælling om at være menneske og om de omstændigheder i livet, der former og hjemsøger os … en suveræn bog.” – Kulturbloggen

”Uden tvivl en af de smukkeste og mest hjerteskærende bøger, jeg længe har læst … Doris’ historie vækker følelser og giver stof til eftertanke.” – lenasgodsaker.blogspot.dk