Rebelske piger: J.K. Rowling

4. juli 2018

Rebelske piger: J.K. Rowling

Forfatter
Født d. 31. juli 1965

Da Joanna var seks år gammel, skrev hun en novelle om en kanin og kaldte den “Kanin”. Da hun var elleve, skrev hun en novelle om syv forheksede diamanter.

Joanna voksede op i en fattig familie, og hendes forældre håbede, at hun ville vælge et sikkert job indenfor jura eller økonomi. Men Joanna besluttede at studere litteratur.

Flere år senere var Joanna enlig mor uden arbejde og på fallittens rand. Nu mærkede hun nederlagets smerte, som hendes forældre altid havde advaret hende imod. Alt, hvad hun ejede, havde hun i en kuffert, inklusive de første tre kapitler i en historie om en dreng med magiske evner. Drengen hed Harry Potter.

Det ene forlag efter det andet afviste Joannas manuskript om Harry Potter, men til sidst var der et, der antog det. De trykte et lille oplag på tusind eksemplarer og bad Joanna ændre navn til J.K., fordi de var bange for, at drenge ikke gad læse en bog, der var skrevet af en kvinde.

Har du ikke fået læst Godnathistorier for rebelske piger 1 endnuså find den her

Joannas agent sagde, at hun ikke skulle regne med at tjene penge på sit forfatterskab, men gudskelov besluttede hun at fortsætte. Harry Potter-serien endte med at blive et af de mest utrolige fænomener i forlags-verdenens historie. De syv bøger har tryllebundet hundred millioner af børn – og voksne – over hele verden, og har omdefineret børnelitteraturens betydning.

Joanna har gang på gang fortalt, at nederlaget var afgørende for hendes succes. “Hvis jeg havde haft succes med noget andet,” forklarer hun, “havde jeg nok aldrig fundet viljen til at slå igennem på det ene felt, hvor jeg virkelig følte, at jeg hørte til.”

Illustration af: Paola Rollo

OM BOGEN

Velkommen til 100 nye portrætter af usædvanlige og exceptionelle kvinder, der har haft indflydelse på deres tid, og som har inspireret andre. Hver eneste kvinde præsenteres med et smukt maleri samt en lille historie formet som et eventyr. Godnathistorier for rebelske piger 2 er bygget op som et opslagsværk, og den er rigt illustreret i farver med 60 smukke malerier malet af kvindelige kunstnere.

Bogen er en opfølger til bestselleren Godnathistorier for rebelske piger fra 2017. Forfatternes projekt er at skabe fokus på stærke kvindelige karakterer, dels for at fortælle historierne og dels for at inspirere børn over hele verden med stærke kvindelige forbilleder inden for alle felter.

UDKOMMER 19. OKTOBER 2018

Anmelderne skrev om den første bog

“En spændende og anderledes bog … fantastiske historier og illustrationer” – Weekendavisen

“farverig og spændende … bør stå på ethvert barns hylde” ★★★★★★ – Litteraturhuset

“Fantastiske livsberetninger … gå ud og køb bogen med det samme!” ★★★★★ – Ord fra en bibliofil

“en absolut exceptionel bog” ★★★★★ – Boghunden

Læs også: