Rebelske piger: Beyoncé

21. oktober 2018

Rebelske piger: Beyoncé

Sangerinde, sangskriver og forretningskvinde
Født d. 4. september 1981, USA

Beyoncé var seks år gammel, da hendes far begyndte at sælge billetter til deres hjem, så folk kunne komme og se hende danse og synge. Da Beyoncé fortalte sin mor, at hun ville lave et band med sine veninder, sagde hendes mor: “Okay. Jeg syr jeres kostumer.” Og sådan blev Destiny’s Child født.

Beyoncé var bandets dronning. Hun var flittig og fokuseret og interesseret i at lære så meget som muligt om alle områder af musikbranchen.

I starten var hendes far manager. Men da Beyoncé besluttede, at hun selv ville have kontrollen over sin karriere, bad hun ham om at træde til side. Hendes helt store rollemodel var den kendte sangerinde og sangskriver Madonna. Ligesom hun ville Beyoncé ikke kun være en populær sangerinde, hun ville have styr på det hele. Og det var lige, hvad hun fik.

Har du ikke fået læst Godnathistorier for rebelske piger 1 endnuså find den her

Sang for sang, album for album og koncert for koncert banede Beyoncé vejen for sig selv og blev en inspiration for mennesker over hele verden. Hun sang om frihed, om kærlighed, om uafhængighed og om smerte – både personlig smerte og social uretfærdighed. Hun inspirerede millioner af sorte kvinder til at være stolte af deres kultur, af deres oprindelse og af deres egen unikke stil.

Da Beyoncé blev tilbudt at optræde ved Super Bowl, USA’s største sportsbegivenhed, trådte hun ind på stadion sammen med en hær af kvindelige dansere, der alle var klædt i sort. Der sang hun for øjnene af hundred millioner seere den overbevisende, sorte kampsang “Formation”.

I dag er hun verdens mest indflydelsesrige popstjerne.

Illustration af: Eline Vandam

OM BOGEN

Velkommen til 100 nye portrætter af usædvanlige og exceptionelle kvinder, der har haft indflydelse på deres tid, og som har inspireret andre. Hver eneste kvinde præsenteres med et smukt maleri samt en lille historie formet som et eventyr. Godnathistorier for rebelske piger 2 er bygget op som et opslagsværk, og den er rigt illustreret i farver med 60 smukke malerier malet af kvindelige kunstnere.

Bogen er en opfølger til bestselleren Godnathistorier for rebelske piger fra 2017. Forfatternes projekt er at skabe fokus på stærke kvindelige karakterer, dels for at fortælle historierne og dels for at inspirere børn over hele verden med stærke kvindelige forbilleder inden for alle felter.

UDKOMMER 19. OKTOBER 2018

Anmelderne skrev om den første bog

“En spændende og anderledes bog … fantastiske historier og illustrationer” – Weekendavisen

“farverig og spændende … bør stå på ethvert barns hylde” ★★★★★★ – Litteraturhuset

“Fantastiske livsberetninger … gå ud og køb bogen med det samme!” ★★★★★ – Ord fra en bibliofil

“en absolut exceptionel bog” ★★★★★ – Boghunden

Læs også: