“Jeg ser allerede nu frem til næste sommer, hvor planen er at lære Tessa og Hardin at kende fra ny. Og nok fælde en tåre eller to, når jeg igen må lukke bogen og tage afsked med dem.”

24. september 2018

Jeg ser allerede nu frem til næste sommer, hvor planen er at lære Tessa og Hardin at kende fra ny. Og nok fælde en tåre eller to, når jeg igen må lukke bogen og tage afsked med dem.

I september pakkede Andrea Ceolato sine yndlingsbøger ned og kørte 1800 kilometer fra Thy til Bologna for at få dem signeret af forfatteren Anna Todd. Andrea har skrevet om, hvorfor hun er så vild med Anna Todd, og hvordan det var at møde sit store idol.

Af Andrea Ceolato

Jeg kendte først for alvor til Anna Todd i sommeren 2017, da jeg startede med at læse det første bind i AFTER-serien. Jeg havde hørt lidt om hendes historie fra en veninde, som havde læst den på Wattpadd, men eftersom jeg foretrak at læse i bøger frem for at læse på mobil eller computer, så tænkte jeg, at jeg ikke ville få den læst. Til trods for, at den faktisk lød utrolig spændende.

Jeg opdagede så, at den faktisk var udkommet som bog, og utroligt nok havde en anden af mine veninder den til at stå på sin bogreol. Jeg fik lov til at låne den af hende og der gik ikke længe før jeg selv ejede hele serien. Jeg forelskede mig fuldstændig i kærlighedshistorien om den pæne, påpasselige pige Tessa Young som møder den grove, ubarmhjertige Hardin Scott, og jeg var nødt til at vide, hvordan deres historie sammen ville ende. Gennem alle bøgernes lige knap 2740 sider, har Annas skrivemåde suget mig ind i AFTER-universet gang på gang på gang. Når jeg først åbner bogen, så forsvinder mange timer fra min dag. Og da jeg læste den første gang, så var det gerne hver dag og hver aften. Jeg ser allerede nu frem til næste sommer, hvor planen er at lære Tessa og Hardin at kende fra ny. Og nok fælde en tåre eller to, når jeg igen må lukke bogen og tage afsked med dem. Men inden næste sommer kommer, så håber jeg at kunne læse Todds nye bog, Under Stjernerne. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse om, hvordan Karina, efter at have lagt sin hektiske fortid bag sig, møder den unge, indadvendte soldat Kale og hvordan de får indflydelse på hinanden. Anna har netop været rundt i mange lande for at lancere bogen og jeg rejste faktisk til udlandet og planlagde at deltage i en af hendes bogsigneringer samt købe hendes nye bog dér, eftersom hun desværre ikke kom til Danmark.

Min rejse var i første omgang egentlig ikke med henblik på at tage turen til Italien for at møde Anna. Det er en årlig begivenhed, at vi rejser sydpå om sommeren for at slappe af og være sammen med vores familie, som bor der. Denne gang valgte vi så at rejse i september måned i stedet for, så vi kunne fejre min 18-års fødselsdag dernede.

Ikke så længe inden vi så rejste afsted, havde min veninde set på Anna Todds Facebook side, at hun ville være i Italien netop på samme tidspunkt som mig. Jeg tænkte at det var helt utroligt, at netop denne éne gang hvor jeg skulle rejse i september måned, frem for i sommerferien, så ramte jeg netop den samme uge som Todd! Jeg sad ikke og funderede længe, før jeg fik min far indblandet i min nye plan til vores ferie. Og heldigt nok, så var han ikke så svær at overtale. Inden der var gået en uge, havde min far købt togbilletter til Bologna, og samme dag snakkede vi om, hvordan selve dagen skulle foregå fra start til slut. Da kunne jeg så småt begynde at tænke over, hvordan jeg havde tænkt mig at transportere seks store, bløde, paperback bøger omkring 1800 kilometer gennem Europa og tilbage igen. Og gerne uden skrammer.

Jeg stablede bøgerne tæt sammen i en lille papkasse, som jeg derefter fyldte op med avispapir. På den måde ville bøgerne blive holdt fast, hvis papkassen ville komme til at tippe for meget. Så undgik jeg, at bøgerne kunne risikere at få bøjede hjørner og ridser. De lå trygt og bekvemt i hjørnet af kassen, bag i bilen som kørte direkte fra Thy og helt ned til Norditalien. De nåede uskadt frem og blev liggende i kassen, indtil dagen, hvor vi skulle til Bologna, kom. Fra hvor vi boede, kørte vi i bil til byen Padova, hvorfra vi tog toget til Bologna. Her var det noget mere besværligt at slæbe en kasse med, så jeg pakkede alle bøgerne ned i en rygsæk og fyldte også den godt op med avispapir. Eftersom rygsækken ikke var nær så stabil som kassen var, aftalte jeg udtrykkeligt med min far, at hvem af os, der end bar på den, skulle holde den så meget i ro som muligt.

Jeg var lidt bekymret for, om rygsækken kunne holde bøgerne på plads, og om de ville blive bøjet, men det gik heldigvis fint det hele. Vi fandt bogforretningen, hvor vi skulle købe Annas nye bog, for at få et nummer til køen for bogsigneringen. De tog ti mennesker ind af gangen og jeg var blandt den sidste gruppe, der kom ind. Det første Anna sagde, da jeg kom ind og satte alle bøgerne på bordet var “oh wauw!” Jeg skyndte mit at sige, at jeg ikke håbede, det var for mange bøger, men hun var super rar og signerede dem alle.

Jeg fortalte hende, at jeg kom fra Danmark og synes, at det var vildt fedt at møde hende, og at hendes historie var en af mine favoritter. Hun virkede meget taknemmelig og spurgte derefter ind til min rejse derned. Vi snakkede også om filmatiseringen af AFTER, og om hvor meget vi begge glæder os til, at den skal udkomme næste år. Hun var så sød og ydmyg og helt nede på jorden. Jeg var lidt nervøs, men hun var meget nem at snakke med. Det var en rigtig god dag, og det var faktisk også første gang, jeg deltog i en bogsignering. At det skulle være i udlandet, det havde jeg ikke lige tænkt på i første omgang. Men det var det hele værd. Bøgerne, inklusiv den nye bog, kom alle 1800 kilometer med hjem igen på samme måde, som de kom til Italien. De står igen på mine hylder og venter kun på at blive åbnet og læst endnu en gang. Men næste gang indeholder de ikke kun gode historier. Nu gemmer de også på en personlig hilsen og et skønt minde.

Andrea venter på at få sine Anna Todd-bøger signeret.

Det var AFTER-bøgerne, der fik Andrea til at falde for Anna Todds forfatterskab. Har du ikke læst dem endnu, kan du begynde med Mødet, som er den første bog i serien.

En detektivhistorie fra de sociale medier

I september var den amerikanske forfatter Anna Todd på besøg i Italien i forbindelse med udgivelsen af romanen Under stjernerne, som er første bind i den nye og længe ventede trilogi STARS.

Kort efter hendes besøg blev vi kontaktet af hendes agent, der havde lagt mærke til en pige, som var kommet hele vejen fra Danmark for at få signeret alle sine Anna Todd-bøger. Agenten havde taget et billede, hvor man kunne se, at pigens navn måtte være Andrea.

Det syntes vi selvfølgelig var rigtig sjovt, og vi ville gerne finde frem til hende. Vi havde brug for hjælp og lavede derfor et Facebook-opslag, hvor vi efterlyste Andrea. Straks gik jagten i gang, og folk begyndte at dele opslaget. Utroligt nok gik der ikke mere end 3 dage, før Andrea skrev til os, at det vist var hende, vi ledte efter.

Vi spurgte Andrea, om hun havde lyst til at skrive lidt om, hvad Anna Todd betyder for hende, og hvordan det var at møde hende i Italien. Det havde hun heldigvis.

Læs også:

Mænd bærer min kiste

juli 25th, 2018|0 Comments

Fra Mænd bærer min kiste af Jenle Hallund PROLOG HAN SIGER JEG skal skrive, manden de siger er et geni. Skriv for satan. Bliv ved med at skrive. Jeg sidder over for ham […]