Alvina Knightly: Ansvarsfraskrivelse

31. maj 2018

Af Chloe Esposito fra Skyggesøster

Der er noget, du skal vide, før vi går videre: Jeg har hjertet på det gale sted. Også maven, leveren og milten. Alle mine indre organer sidder i den anden side, lige nøjagtig dér, hvor de ikke burde være. Jeg er omvendt: et naturens misfoster. Syv milliarder mennesker her på planeten har hjertet i venstre side. Mit er til højre. Om noget må det da være et tegn?

Min søster har hjertet på rette sted. Elizabeth er helt igennem perfekt. Jeg er et spejlbillede af min tvilling, hendes mørke side, hendes skygge. Hun er ret, og jeg er vrang. Hun er højrehåndet, jeg er venstrehåndet. På italiensk hedder ”venstre” sinistra. Jeg er den sinistre søster. Hvis Beth er en engel, hvad gør det så mig til? Hav lige det i baghovedet …

Det sjove er, at man ved første øjekast ikke kan se forskel. På overfladen er vi identiske, men hvis man krænger huden af, får man sit livs chok – så kan man måbende se mine indvolde vælte ud hulter til bulter og totalt på hovedet. Nu er du advaret. Det er ikke noget kønt syn.

Vi er enæggede, kan jeg fortælle dig. Beths befrugtede ægcelle delte sig i to, og så opstod jeg. Det skete på det allertidligste udviklingsstadie, da hendes befrugtede ægcelle ikke var meget mere end en klynge celler. Mor havde kun været gravid et par dage, og så – kuk-kuk – ud af det blå dukker jeg pludselig op som en anden gøg. Og så skulle Beth pludselig dele sit dejlig varme fostervandbad og mors hjemmebagte moderkage.

Der var rimelig meget trængsel i den livmor – ikke meget plads til os begge og vores navlestrenge. Beths blev viklet om hendes hals og filtret helt sammen. Det var rimelig meget på vippen en overgang. Jeg ved virkelig ikke, hvordan det skete. Jeg havde ikke en finger med i spillet.

Videnskaben mener, at enæggede tvillinger er totalt tilfældige. Vi er stadig et mysterium; ingen ved, hvordan eller hvorfor jeg opstod. Nogle kalder det held, sammentræf eller tilfældigheder. Men naturen har ikke hang til tilfældigheder. Gud kaster ikke bare terninger. Jeg opstod af en grund – det ved jeg. Jeg har bare endnu ikke fundet ud af, hvad grunden er. De to vigtigste dage i ens liv er den dag, man bliver født, og den dag, man finder ud af hvorfor.

Læs mere her >>

Læs også: