Stjerneregn over Sara Blædels nye krimi

Den tredje søster er ankommet, og læserne er vilde med den. Bogen er strøget ind på bestsellerlisterne, er blandt de mest populære og bedst bedømte titler på Mofibo, og de danske bogbloggere giver den fremragende anmeldelser og kalder den bl.a. “én af de bøger hvor siderne bare vender sig selv” og “en fabelagtig fortælling”. 

Den tredje søster er den længe ventede afslutning på Sara Blædels trilogi om Ilka, som har arvet en bedemandsforretning efter sin far og nu jagter sandheden om, hvorfor han forlod hende og moren, da Ilka var syv år. De danske bogbloggere er indtil videre enige om, at tempoet er blevet skruet op, og at historien om Ilka tager mange uventede drejninger, før den til sidst bliver rundet godt af.

“Handlingen tager drastiske drejninger, flere gange, og Ilka hvirvles ind i en historie så fantastisk bizar, at man nærmest tror det er løgn…” Sådan skriver bogblogger Fru Thulstrup i sin anmeldelse af bogen, hvor hun også fortæller, at hun lige skulle vænne sig til Sara Blædels nye univers og langsommere tempo, da Bedemandens datter udkom. Hun fortsætter: “Da man var kommet et gear ned og to’eren Ilkas arv kom, var jeg helt med og elskede dette vanvittige bedemandsunivers. Men jeg skal da lige love for, at vi har speederen i bund i denne bog.”

Når trilogien om Ilka er så anderledes end Louise Rick-bøgerne, skyldes det måske, at Sara Blædel var et helt andet sted i livet, da hun gik i gang med den nye serie. I et stort interview i Berlingske fortæller hun om de personlige omstændigheder, der fik hende til at ændre kurs. Der skulle ske noget nyt, og sammen med sin søn flyttede hun til New York, hvor de byggede et helt nyt liv op fra bunden.

Sidse Cordes fra bloggen Sidses Bogreol er også begejstret for Den tredje søster, som hun fortæller, at hun havde glædet sig usigeligt meget til. Forgængeren Ilkas arv var nemlig sluttet med “den vildeste cliffhanger”, forklarer hun. Og man kan vist godt sige, at bogen levede op til forventningerne, for hun læste den på bare én dag – og giver den seks stjerner i sin anmeldelse.

Gennem de tre bøger har Sidse Cordes engageret sig i Sara Blædels univers og fulgt karaktererne og deres udvikling tæt: “Jeg er virkelig vild med persongalleriet og jeg føler næsten jeg kender vores primære personer, hvilket gjorde at jeg virkelig også har engageret mig i disse karakterer. Jeg følte både vrede, frygt og glæde sammen med dem og jeg elsker når bøger også kan sætte lidt gang i mine følelser mens jeg læser.” Hun beskriver Den tredje søster som mere actionpræget og brutal end de to første bøger i trilogien, men understreger, at det også er “en fortælling om tilgivelse, familiebånd, venskab og kærlighed.”

Camilla Laugesen fra Bogfidusen er også vild med Den tredje søster og giver den fem stjerner og flotte ord med på vejen. Her skal lyde en SPOILER ALERT, da dele af bogens handling bliver afsløret i anmeldelsen. Vi anbefaler derfor, at du venter med at læse anmeldelsen, til du selv har læst bogen. Det afslører dog ikke for meget at sige, at bogens hovedtema ifølge Camilla Laugesen er relationer – hvor tykke er familiebåndene til en familie, man ikke har været en del af i 30 år? Camilla Laugesen understreger ligesom de andre anmeldere, at trilogien skal læses i sin helhed og i den rigtige rækkefølge, for at man kan få alle detaljerne med – og det er ifølge hende netop i detaljerne, at Sara Blædel er stærkest.

Den tredje søster afslutter SARA BLÆDELS trilogi om bedemandsdatteren Ilka, som jagter sandheden om den far, der forlod hende uden et ord, da hun var syv år.
Find bogen her

OM SARA BLÆDEL

Sara Blædel er journalist og debuterede i 2004 som skønlitterær forfatter med Grønt støv, den første bog i serien om kriminalassistent Louise Rick. Næste bind, Kald mig Prinsesse, slog for alvor Sara Blædels navn fast som en af Danmarks førende krimiforfattere, og efterhånden som de følgende bøger er udkommet, er hun fire gange af læserne blevet kåret som danskernes yndlingsforfatter – i dag kendt som Martha-prisen. I 2014 modtog hun den prestigefyldte forfatterpris De Gyldne Laurbær for bogen Kvinden de meldte savnet. Hendes bøger er alene i Danmark solgt i mere end 2 ½ millioner eksemplarer og under udgivelse i 38 lande.

Læs også:

Tør du stadig tage på ferie i Sverige? Her er 5 svenske krimier, der måske vil få dig til at genoverveje det... Sverige er verdens farligste land. I hvert fald hvis man skal [...]

9 krimiserier, du kan blive opslugt af i sommerferien Sommerferien er læsetid, men det kan være svært at overskue, hvor man skal begynde. For at gøre det lidt lettere for dig at finde [...]

En djævel i den lyse nat - hvem myrdede Stine Geisler? En kok gør et uhyggeligt fund. I kælderen under et københavnsk spisested ligger liget af en 18-årig pige. Bundet, pint og kvalt [...]

Mød krimiforfatterne Helle Vincentz og Jakob Melander Se her, om de kommer til en Bog & Idé i nærheden af dig. Sjælland · mandag d. 1/4 Bog & Ide, Fields, Shoppingcenter | 10:00 [...]

BOGUDDRAG: Gåderne hober sig op, når Charlie Lager vender tilbage til sin hjemby for at efterforske en tredive år gammel sag. Uddrag af FRANCESCA Af Lina Bengtsdotter Prolog DRENGENE [...]

  • Syndebukken - Sofie Sarenbrant

Emma Sköld er tilbage En bølge af indbrud hærger den mondæne Stockholmsforstad Bromma, og tyvenes metoder bliver mere og mere brutale. Da en teenagedreng bliver fundet myrdet, sættes Emma Sköld på sagen. Er [...]

2018-12-07T11:44:44+00:00