Fra Godnathistorier for rebelske piger

Amna Al Haddad (Født 1989 i De Forenede Arabiske Emirater)

Der var engang en journalist ved navn Amna. Amna var ikke glad. Hun var overvægtig og ude af form. En dag sagde hun til sig selv: ”Du kan meget mere end det her. Gør nu bare noget. Gå dig en tur.” Og det var lige, hvad hun gjorde.

Hun blev så glad for sine gåture, at hun besluttede, hun ville mere end det. Så hun begyndte at løbe lange distancer. Hun spurtede. Hun begyndte at træne i et fitnesscenter, og da hun opdagede vægtløftningen, vidste hun, at det var lige hendes sportsgren.

Amnas liv ændrede sig, da den internationale vægtløftningsorganisation gav muslimske kvinder ret til at konkurrere i en unitard (en dragt der dækker huden). Hun begyndte at konkurrere i Europa og USA og blev et ikon for muslimske piger over hele verden.

”Jeg er glad for at være stærk,” siger Amna. ”At man er pige betyder ikke, at man ikke kan være lige så stærk som en dreng – eller stærkere!” Hun var så glad for vægtløftning, at hun begyndte at træne til OL i Rio.

Hun synes, at alle bør finde en sport, de kan lide, og udøve den. ”Sport er godt for en, uanset alder, religion og etnicitet,” siger hun. ”Den skaber fred og forener landene.”

”Uanset udfordringerne må du aldrig vende ryggen til din drøm. Jo mere du insisterer, jo tættere er du på dine mål. Når det er hårdt, skal du bare være endnu hårdere.”

Læs også: