Ti svenskere skal dø

”Martin Österdahl skriver så flydende, at de flere end 500 sider føles som færre. Han kombinerer med lethed interessant historie med nutiden. Og allervigtigst: Han er fænomenal til at konstruere en virkelig spændende og underholdende handling.” Dast Magazine

Under en gårdauktion i det landlige Roslagen finder man en død mand i en brudekiste. Den døde viser sig at have været chef i Integrationsministeriet og er den første af en række svenskere højt på strå, der falder som ofre for en brutal morder.

Hvem bliver den næste? lyder spørgsmålet snart. Ingen ved, hvordan man beskytter sig mod den usynlige fjende. Samtidig afholder Rusland sin største flådeøvelse siden Murens fald, og Kursk, atomubåden, der skulle være umulig at sænke, støder på grund. Mens de russiske sømænd kæmper for livet, ser præsident Putin koldblodigt til, og den slumrende konflikt mellem øst og vest spidser til på ny.

Den eneste med indsigt i begivenhedernes sammenhæng er Max Anger. Men i kampen for at fælde morderen modarbejdes han fra alle sider. Ondskaben strækker sine rødder langt tilbage i tiden, til det mørkeste kapitel af Sveriges historie. Til noget, ingen ønsker, skal dukke op til overfladen igen.

“Ti svenskere skal dø” er anden bog i serien om ruslandekspert og agent Max Anger.