Nyheder

Liza Marklund skriver ny krimitrilogi: Første bind udkommer på People’s til efteråret

Liza Marklund er tilbage i den genre, som har gjort hende kendt i det meste af verden: Krimigenren. Den 8. oktober udgiver People’s Liza Marklunds krimi Polarcirkelen, som er første bind...

Liza Marklund er tilbage i den genre, som har gjort hende kendt i det meste af verden: Krimigenren. Den 8. oktober udgiver People’s Liza Marklunds krimi Polarcirkelen, som er første bind i en splinterny trilogi.

Handlingen udspiller sig et ganske særligt sted. Nemlig i Marklunds egen hjemstavn i Sverige: Norrbotten. Så langt mod nord, at vi næsten rammer Finland og helt deroppe, hvor solen kun er gæst om sommeren, og hvor de vidt spredte småbyer er omgivet af kilometer og atter kilometer af ødemark. Den perfekte scene til en krimi!

Pioner for den skandinaviske krimi

Liza Marklund er en pioner og en gigant inden for den skandinaviske krimi. Hun har om nogen været med til at gøre den skandinaviske krimi verdensberømt. Og hun har i den grad skrevet sig ind i danskernes hjerter med sin krimiserie om journalisten Annika Bengtzon. Liza Marklund er noget særligt i Danmark. Vi glæder os til at præsentere hendes fantastiske nye krimiserie for det danske publikum og til, sammen med Liza, at tage hul på et helt nyt kapitel i forfatterskabet“, siger forlægger på People’s Jakob Malling Lambert.

Jeg er født og opvokset lige under polarcirklen, i det svimlende smukke landskab med sne, is, skove og midnatssol. Det sted man vokser op, præger én for livet, både menneskene og naturen. Jo ældre jeg bliver, des tydeligere mærker jeg det. “Polarcirkelen” er et resultat af dette, en måde at komme hjem på. Jeg glæder mig til, at romanen skal ud til danske læsere!“, siger Liza Marklund.

Oversat til 40 sprog og 23 millioner solgte bøger på CV’et

Liza Marklund er en af Skandinaviens største krimiforfattere – kendt langt ud over Skandinaviens grænser for sit forfatterskab. Hendes bøger er solgt i over 23 millioner eksemplarer og udkommer på 40 sprog. Alene i Danmark er hendes bøger trykt i ca. 2 millioner eksemplarer.

Hendes krimier om journalisten Annika Bengtzon er filmatiseret og har bl.a. været vist på DR i efteråret.

Liza Marklund er tidligere nyhedsjournalist og har arbejdet som både chefredaktør og nyhedschef inden for dagspressen og TV.

Hun har modtaget et utal af priser og udmærkelser for sit forfatterskab og sit sociale engagement, bl.a. som ambassadør for UNICEF (2004-2015).

     Liza Marklund har gennem årene desuden været en stærk stemme i kampen for kvinders lige rettigheder – både som debattør og med bogen “Der findes et særligt sted i helvede for kvinder som ikke hjælper hinanden”.

Nyt fra forlaget

Mere nyt
  • Nyheder

    Ny Fredrik Backman-filmatisering: ‘Folk med angst’ bliver til serie på Netflix

    Folk med angst af bestsellerforfatter Fredrik Backman bliver til en svensk Netflix Original-serie. Serien bliver produceret af FLX, produktionsselskabet bag Quicksand og Love & Anarchy.  Produktionen er i fuld gang, og Netflix har offentliggjort skuespillerholdet....

  • Nyheder

    P for People’s

    I februar 2021 skiftede People’sPress navn til People’s – slet og ret. Det er en forandring, som på én gang peger tilbage til begyndelsen for forlaget og frem mod fortsættelsen.

  • Nyheder

    Bridgerton er den største Netflix-succes nogensinde

    Det, verden har brug for lige nu, er rendyrket eskapisme. I hvert fald hvis man ser på den kolossale succes, Netflix-serien Bridgerton har haft. Den dampende romantiske serie med overdådige og farvestrålende...

Få alt det bedste fra krimiens verden direkte i din indbakke!

Det kræver ikke andet, end at du tilmelder dig Krimifans nyhedsbrev lige her.

Tilmeld nyhedsbrevet