Kommende titler

 

 

Jul på borgen V

Udkommer fredag, 23. november, 2018

Julen er lig med traditioner. Hvornår skal træet pyntes – og hvordan? Spiser vi flæskesteg eller and juleaften – eller begge dele? Går vi i kirke eller bliver hjemme og ser Disneys Juleshow?En række medlemmer af Folketinget, en ansat på Christiansborg og en sælger af Hus Forbi fortæller om deres egne juletraditioner. Der er hyggelige, sjove og overraskende beretninger om den traditionelle jul – og tankevækkende bud på, hvordan nye traditioner kan få os til at tænke nærmere over julens budskaber om lys, håb og fællesskab.Med julehistorier af: Mette Abildgaard, Det Konservative Folkeparti Yildiz Akdogan, Socialdemokratiet Stine Andersen, Hus Forbi Liselott Blixt, Dansk Folkeparti Trine Bramsen, Socialdemokratiet Claus Dethlefsen, folketingssekretær Karen Ellemann, Venstre Eva Flyvholm, Enhedslisten René Gade, Alternativet Magnus Heunicke, Socialdemokratiet Jan E. Jørgensen, Venstre Eva Kjer Hansen, Venstre Peter Kofod, Dansk Folkeparti Rune Lund, Enhedslisten Roger Courage Matthisen, Alternativet Carolina Magdalene Maier, Alternativet Holger K. Nielsen, Socialistisk Folkeparti Karin Nødgaard, Dansk Folkeparti Nikolaj Villumsen, Enhedslisten Forord af Pia Kjærsgaard.Forfatternes honorarer for bogen går ubeskåret til hjemløseorganisationen Hus Forbi.

 

 

Bryllup

Udkommer fredag, 30. november, 2018

 

 

Mine første perlerier

Udkommer lørdag, 1. december, 2018

Kom godt i gang med at lave perleplader. Det er let som en leg: Du lægger bare pladen direkte på det mønster, du gerne vil lave, og følger opskriften. Vælg mellem en masse nuttede og gakkede dyr, der er rejst langvejsfra: aber fra junglens høje træer, løver fra den vilde afrikanske savanne, søheste fra sydens krystalblå have – ja, eller monstre og enhjørninger fra eventyrene. Længere er der ikke fra alle de gode idéer til dine første perlerier.Anja Takacs er mor til to og forfatter til flere perlebøger, blandt andre PERLEDYR og PERLESJOV. Denne står hendes familiehjerte meget nært: en enkel og fantasifuld perlebog til drenge og piger, der gerne vil i gang med at perle

 

 

På knæ for livet

Udkommer mandag, 3. december, 2018

”På knæ for livet” er en parbiografi om Halfdan Rasmussen (1915-2002) og Ester Nagel (1918-2005) med fokus på deres ægteskab og med nedslag i de to forfatterskaber. Halfdan Rasmussen og Ester Nagel var begge betydelige forfattere i deres samtid og indgik i tidens kulturelle og litterære strømninger. Ester med humor, ironi og bidende satire og sine absurde skildringer af kønsskævhed, social skævhed og racisme – Halfdan med sine fornyende tosserier, sproglegende børnerim og med et kritisk blik for social uretfærdighed i rejsedigte om fattige folk i diktaturerne i Spanien, Portugal og Grækenland. Det er historien om et kunstnerisk parløb, hvor Ester i begyndelsen er mindst lige så kendt og anerkendt som Halfdan, men senere sakker bagud og overhales af ham. Og det er historien om et ægteskab, der bygger på et ideal om ligestilling og gensidig respekt, og hvor Ester ser gennem fingre med Halfdans gentagne utroskab, indtil de kort efter deres sølvbryllup bliver skilt, og Halfdan flytter sammen med Signe Plesner, vennen Benny Andersens kone. Susanne V. Knudsen har interviewet Ester Nagel gennem flere år, og biografien er endvidere baseret på alle Esters dagbøger, breve og fotoalbums, som hun efterlod i Susanne V. Knudsens varetægt. Biografien er rigt illustreret.

 

 

Dødens bolig

Udkommer søndag, 27. januar, 2019

En grundig, omfattende og tankevækkende historisk monografi om koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau fra grundlæggelsen til tiden efter befrielsen.Navnet Auschwitz udløser hos mange automatisk en fornemmelse af genkendelighed, man ved hvad det drejer sig om, i store træk. Mange har besøgt stedet, set film om det og heldigvis vil mange gerne vide mere om det sted, der står som symbol på den vestlige civilisations fallit. Hvordan kunne et højt civiliseret folk som det tyske begå forbrydelser som dem, der fandt sted i koncentrations- og udryddelseslejrene? Hvordan kunne begavede teknokrater uden at ryste på hånden designe fabrikker til massemord? Hvordan kunne den tyske kultur, som vi skylder så meget, frembringe så megen ondskab?Dødens bolig er en videnskabeligt funderet fremstilling af hele lejrens historie fra starten i 1940 til områdets historie efter krigen. Alle aspekter fra etablering, tvangsarbejde over prostitution, kultur og sport til sygdom og masseudryddelse behandles. Det er en barsk, men nødvendig historie. Bogen er rigt illustreret med originalt fotografisk materiale, fangers tegninger og forfatterens egne fotografier fra lejren i dag.

 

 

Pompondyr

Udkommer torsdag, 7. februar, 2019

Pompon-sæsonen er skudt i gang – det er tid til at vikle og klippe dit eget dyr!Med blot lidt garn og en smule tid kan du lave de mest imponerende pompon-dyr. Det eneste, du skal gøre, er at vikle garn, binde fast, klippe til og indsætte øjne. Så har du det mest nuttede dyrehoved – lige til at sætte på din taske, i reolen eller på tøjet.Den japanske forfatter og kunsthåndværker Seibundo Shinkosha har perfektioneret teknikken bag pompon-dyr. Med få ændringer i garnvalg og klippeteknik fremtryller hun med lethed bl.a. egern, kanin, pandabjørn, pindsvin, undulat, ugle, får, ulv, bjørn, isbjørn, sæl og odder.Bogen er nem at gå til med detaljerede trin for trin-beskrivelser – og når først du går i gang er det næsten som at give liv til et lille dyr. Med blød pels, små ører, sød næse, øjne og det hele.Du kan nemt købe skabeloner, de såkaldte Pompon-makers, i Panduro og Tiger – eller du kan lave din egen af pap.

 

 

Skyggerummet

Udkommer fredag, 1. marts, 2019

"Neglebidende kvalitet" – Jyllands-Posten"Rå, spændende og tankevækkende krimi" – vildmedkrimi.dkDen småkriminelle Bernandas fra Litauen ankommer til Norge med en forseglet last. Han arbejder for den russiske gangsterboss Doskino. Kontakten, som skal overtage lasten, dukker aldrig op. Dagen efter bliver en ældre lærer brutalt knivmyrdet i sit hjem.Anton Brekke bliver sat på sagen og skal igen arbejde sammen med yndlingsmobbeofferet, kriminalassistent Magnus Torp. Parallelt med efterforskningen følger vi Bernandas’ desperate kamp for at slippe ud af den klemme, han er i, strandet mellem en mordefterforskning og trusler fra bagmanden."Skyggerummet" er en krimi om en rå underverden med kyniske bagmænd, trafficking, seksuelle overgreb, hævn og sorg.

 

 

Pigen i tågen

Udkommer tirsdag, 2. april, 2019

”En frysende og fabelagtig skildring af den menneskelige natur” – SUNDAY TIMES"Uimodståelig, smukt udført og stemningsfuld" – DAILY MAILPå overfladen ligner Avechot en helt almindelig bjergby – isoleret, søvnig og tryg, men da en teenagepige pludselig forsvinder, bliver roen forstyrret. Det lille samfund er rystet. Er hun stukket af? Har nogen gjort den eksemplariske Anna Lou fortræd?Specialkommissær Vogel – en ældre excentrisk herre – bliver kaldt ind for at lede efterforskningen, men hans alternative arbejdsmetoder går dårligt i spænd med Avechots religiøse indbyggere og kapitalistiske kræfter, der kun tænker på byens omdømme.Efterhånden som Vogels efterforskning trækker ud, mistanker spreder sig og medieopmærksomheden stiger, falder Anna Lous forsvinden i baggrunden. Hvad er folk mest optagede af – at finde Anna Lou eller udpege en skyldig? En ting er sikkert, sagen har dybe rødder, som rækker længere tilbage i historien, end nogen kan forestille sig.

 

 

Piger i brand

Udkommer onsdag, 1. maj, 2019

"En spændende, rå og fuldstændig uforudsigelig læseoplevelse, der ikke holder noget tilbage ... du bliver fuldstændig forført." – BuzzfeedDet er Halloween den aften i 1991, da gymnasiets populære basketball-stjerne forsvinder i skoven ved Battle Creek i Pennsylvania. Tre dage senere bliver han fundet skudt i hovedet – umiddelbart ligner det selvmord?Hændelsen sender chokbølger gennem det konservative lillebysamfund, men i efterdønningerne af det mystiske selvmord opstår et usædvanligt venskab mellem to piger: Den mørkøjede, karismatiske, Kurt Cobain-tilbedende Lacey og den dygtige og flittige, men ensomme Hannah Dexter. Et venskab, som er både dragende og besættende, destruktivt, transformerende og inspirerende. Og hvor de to unge kvinders roller i forhold til hinanden, deres familie og til det liv, de drømmer om at leve, udfordres og udforskes i overgangen fra at være en pige til at blive en kvinde og være veninde.http://lithub.com/what-does-it-mean-when-we-call-women-girls/”22-year old girls might say, I’m 22, I’m totally a woman… Not to me, sorry. To me you’re not a woman until you’ve had a couple of kids and your life is in the toilet… when you become a woman is when people come out of your vagina and step on your dreams." – Louis C. K.

 

 

Thürmer i 3D

Udkommer tirsdag, 7. maj, 2019

Den globale verden står over for det største paradigmeskift siden Jesus Kristi fødsel. En ny orden, hvor kunstig intelligens snart overgår menneskets intellekt. Den digitale udvikling sker eksponentielt.Udviklingen kræver, at vi kigger indad og sætter alting i nye dimensioner. Den kræver en ny, stærk kultur. Ikke blot i virksomhederne, men blandt os mennesker.Eksponentiel entreprenør Erick Thürmer, CEO i Thürmer Tools, er ikke i tvivl. Vi skal hver især forankre os i vores egen bevidsthed. Vi skal finde ind til vores autentiske kerne. Vi skal skrue ned for støjen og forbinde os til en helt grundlæggende ro. Vi skal brænde med hver vores fakkel. Og vi skal først og fremmest være kærlige individer.Kort sagt: Vi skal transformere måden, vi er mennesker på. Gør vi det, kan vi også transformere måden, vi driver virksomheder på.Erick Thürmer har selv taget rejsen og transformeret en 120 år gammel familieejet produktionsvirksomhed til en succesfuld, purpose driven digital tech-virksomhed, og er i dag en ledende aktør indenfor bl.a. 3D print. Samtidig guider han i dag andre virksomhedsledere ind i den nye tid, som vi står på tærsklen af. Bevidsthed 4.0.