Af Jesper Buch
Fra bogen: All in

Det er frostvejr og iskoldt, da jeg en vinterdag i 2006 går op ad indkørslen til et hus i den lille tyske by Harrislee. Jeg ser bilen med det samme. Det er en Porsche 911/996 C2, baghjulstrukken, sort. Jeg kender alle detaljerne, for bilen har hængt på mit dreamboard, siden jeg var 16 år. Ruderne er frosset til, men motoren er tændt og står i tomgang, og varmen er skruet op på fuld styrke.

Jeg skriver hurtigt under på kontrakten og betaler prisen – kontant. Jeg åbner bildøren, sætter mig til rette i lædersædet og træder på pedalen.

Vrrrrrrrrrrrrrrroooooooooom!

I de næste to timer hamrer jeg med 160 kilometer i timen af sted mod den danske grænse. Jeg er fuldstændigt euforisk. Jeg råber og skriger og banker hænderne i rattet af glæde. Tårerne står ud af øjnene på mig.

Det er ikke så meget på grund af bilen … eller jo, det er sgu. Men det er også på grund af den sindssyge rejse, jeg har været igennem i de forudgående syv år af mit liv. Da jeg sidder i min Porsche, er rejsen endnu ikke slut, men jeg har netop fået en klækkelig lønforhøjelse og en kæmpe bonus af mit eget lille firma, Just-Eat, og jeg ved, at jeg er på rette vej.

Jeg har skrevet denne bog som inspiration til dig, der drømmer om at gå dine egne veje. Det er en efterfølger til min første bog, Kick-Ass fra 2012. Denne nye bog indeholder flere af historierne fra dengang, men i en mere koncentreret form, og så har jeg tilføjet nye perspektiver. Samtidig er den mere specifikt henvendt til dig, der er på vej til at starte egen virksomhed eller måske allerede er godt i gang, og nu drømmer om at skyde bolden helt op i trekanten.

LÆS OGSÅ: KICK-ASS af Jesper Buch

Som ny iværksætter er du på vej ud på en af de mest spændende rejser, man overhovedet kan begive sig ud på. Det kræver enormt mod og enorm viljestyrke. Du vil ligge søvnløs om natten, du vil være hunderæd for din økonomi, dit parforhold og dine børns fremtid. 

Du vil kæmpe, du vil falde og slå dig til blods, du vil blive gjort til grin, og du vil blive hånet (for sådan opfører vi os stadig i Danmark).

Men i sidste ende vil du kunne stå på toppen og se tilbage på en rejse, der var det hele værd. Det vil gå op for dig, at du ikke kun gjorde det for din egen skyld, du gjorde det også for din families skyld og for dine blodbrødres skyld, dem, der kæmpede med dig og fik optioner undervejs. Men du gjorde det faktisk også for hele Danmarks skyld. Som iværksætter ved du nemlig instinktivt, at det er mod, innovation, fremdrift, samarbejde og nye ideer, der skal skabe flere jobs og føre vores samfund fremad. Og det skal du være stolt af – uanset om du fejler undervejs, og uanset hvad andre fortæller dig på vejen.

Jeg startede selv i et kælderlokale i Kolding og sluttede i en villa i Sydspanien. Undervejs gik Just-Eat fra at være en lille biks tæt på konkurs til i skrivende stund at være blandt Englands 100 største virksomheder med en markedsværdi på omkring 55 milliarder kroner. Det er sandsynligvis den største danske internetforretning målt i værdiansættelse, nogensinde.

I denne bog kommer du med på min rejse og får samtidig undervejs mine bedste råd til din egen rejse. Nu er det blevet din tur, og jeg vil ønske dig held og lykke.

Du skal nok klare det!

Find ALL IN her.

Læs også: